تفاوت پردازنده Intel Core با Intel Xeon
تفاوت پردازنده های Intel Core با Intel Xeon در چیست؟
اولین چیزی که اکثر مردم با شنیدن اینتل به آن فکر می کنند، سری Core است. اکثر مردم با یک کامپیوتر i3، i5 یا i7 به خوبی آشنایی دارند ولی اگر به عملکرد استثنایی نیاز دارید، Core i9 باید به خوبی برای شما کار کند. اما اگر در زمینه حرفه ای تری بخواید کار کنید و نیازهای سخت افزاری متفاوتی داشته باشید که یک تراشه مصرف کننده نتواند آنها را برآورده کند، در این موارد، به شما Xeon رو پیشنهاد میکنم.
در این مطلب به طور کامل با پردازنده سری Xeon شرکت اینتل و تفاوت آن با پردازنده های Core آشنا خواهید شد.پس با ما همراه باشید.
کمپانی بزرگ اینتل که در سال 1968 توسط دو دانشمند بزرگ به نام گوردون ای مور و رابرت نویس در کالیفرنیا تأسیس شد اولین سری پردازنده خود را با نام INTEL 4004 و آخرین آنها که i9 نسل 13 مدل 13900K میباشد را در تاریخ 22 اکتبر 2022معرفی کرد.شرکت اینتل که یک کمپانی بزرگ و مطرح در زمینه فناوری محسوب میشود تا کنون از سری پردازنده های مختلفی رونمایی کرده است که ما در این مطلب نمیتوانیم در مورد همه آنها صحبت کنیم ، پس میریم سره اصل مطلب …
بیاید برای شروع در مورد پردازنده های Xeon صحبت کنیم.
پردازنده Xeon چیست؟
پردازنده Xeon یک نام تجاری از ریز پردازندههای x86 است که توسط اینتل طراحی، تولید و در ژوئن 1998 به بازار عرضه شد که در ورک استیشن ها، سرورها و بازارهای سیستم تعبیهشده غیر مصرفکننده هدف قرار گرفته است. پردازنده Xeon برای صاحبان سرورها و صاحبان مشاغلی که در مقیاس بزرگ فعالیت می کنند، با تعداد هسته های بالاتر، پشتیبانی از رم، پشتیبانی از PCIe-Lane و موارد دیگر، نسبت به همتایان سری Core i7 و Intel Core i9 خود در جریان اصلی عرضه می شود.
پردازنده Xeon اینتل بدون شک یکی از بهترین CPU های موجود در بازار برای ورک استیشن ها یا رایانه های سرور است. هنگام خرید یا ساخت یک ورک استیشن یا سرور مقاوم، پردازندههای Intel Xeon و Intel Core اغلب با یکدیگر مقایسه میشوند که برای رایانههای با کارایی بالا از آنها استفاده میشود. به طور خلاصه، CPU های Xeon می توانند به طور قابل اعتماد برنامه های فشرده داده را به صورت 24/7 اجرا کنند که برای سرورها و رایانه های با کیفیت بالا عالی هستند. در حالی که CPU های Intel Core i پردازنده های مقرون به صرفه با سرعت کلاک بالا هستند که تعادل خوبی برای رایانه های سطح متوسط و بالای خانگی ایجاد می کنند.
اگر به دنبال ساخت یک سرور، چندین سرور یا یک Renderfarm هستید، CPU های Xeon در مقایسه با پردازنده های اصلی Intel Core انتخاب خوبی هستند ولی اگر:
- حجم کاری که روی این سرورها اجرا می کنید به عملکرد تک هسته ای بالا متکی نیست
- حجم کار در بسیاری از هسته های موجود، به خوبی انجام شود
CPU-Rendering تنها نمونهای از حجم کاری است که میتواند از پردازندههای Xeon اینتل با تعداد هسته بالا استفاده کند.
پردازندههای زئون بر اساس معماری ، مشابه پردازندههای دسکتاپ معمولی هستند، اما دارای ویژگیهای پیشرفتهای میباشد که در زیر به آنها اشاره شده است.
- پشتیبانی از حافظه ECC
- تعداد هستههای بیشتر
- خطوط PCI Express بیشتر
- پشتیبانی از مقادیر بیشتر رم
- بزرگتر هستند
- حافظه نهان و تدارک اضافی برای قابلیت اطمینان
- در دسترس بودن و سرویسپذیری درجه سازمانی (RAS)
نقطه ضعف پردازنده Xeon
برای اولین بار، اجازه دهید در مورد نقطه ضعف کلیدی Xeon صحبت کنیم. اشتباه نکنید، اگر به دلایل درستی آن را بخرید، Xeon بسیار خوب است . با این حال، اگر انتظار دارید که عملکرد فوقالعاده یک پردازنده Intel Core در هر هسته را داشته باشد، ممکن است نا امید شوید. در حالی که یک پردازنده Intel Xeon از تعداد هسته های بسیار بالاتری برخوردار است، این هسته های منفرد همه کمی کندتر از هسته های پردازنده Intel Core هستند، حتی اگر به همان اندازه با یک معماری جدید به روز شوند.با این حال، اجازه ندهید این به خودی خود شما را دلسرد کند! به خصوص اگر بارهای کاری اولیه شما به راحتی در چندین هسته مقیاس پذیر باشد، یک CPU Intel Xeon ممکن است انتخابی ایده آل برای شما یا کسب و کارتان باشد.
4تا از بهترین مدل های پردازنده Xeon
1-پردازنده Intel Xeon W-2195
اینتل Xeon W-2195 اولین پردازنده تجاری است که مرز 10 هسته ای را شکست. این بخشی از معماری جدید سرور Cascade Lake اینتل است. W-2195 می تواند تا 90 درصد عملکرد بیشتری نسبت به نسل قبلی پردازنده های زئون ارائه دهد.
W-2195 می تواند تا 2.5 برابر پهنای باند حافظه نسل قبلی ارائه دهد. همچنین از حافظه پایدار Intel Optane DC استفاده می کند که می تواند تا 50 برابر سریعتر به داده ها دسترسی داشته باشد، تا 10 برابر استقامت بیشتر و تا 10 برابر بیشتر صرفه جویی در DRAM ارائه دهد.
تنها نقطه ضعف W-2195 این است که فقط در معماری جدید Cascade Lake موجود است، بنابراین باید یک سرور با این پردازنده در داخل بخرید.
مشخصات :
- فرکانس 2.3 گیگاهرتز / 2300 مگاهرتز است.
- 3 گیگاهرتز / 4300 مگاهرتز بالاترین فرکانس توربو ممکن است.
- سرعت اتوبوس رابط رسانه مستقیم 8 GT/s
- ضریب زمان 23 برابری
- پکیج 2066 زمینی Flip-Chip Land Grid Array
- سوکت LGA2066/Socket 2066/R4
- اندازه 5.25cm x 4.5cm/2.07″ x 1.77″
2-پردازنده Intel Xeon W-1290P
Xeon W-1290P سریعترین پردازنده تجاری موجود است. دارای 18 هسته و 36 رشته و فرکانس 3.1 گیگاهرتز با فرکانس توربو 4.1 گیگاهرتز است. W-1290P می تواند تا 90 درصد عملکرد بیشتری نسبت به پردازنده های قبلی Intel Xeon ارائه دهد. همچنین می تواند تا 50 درصد پهنای باند حافظه بیشتری نسبت به نسل قبلی ارائه دهد.
مشخصات :
- 10 هسته کل
- در کل 20 threads
- حداکثر فرکانس توربو 5.30 گیگاهرتز
- فرکانس 5.20 گیگاهرتز Intel® Turbo Boost Max Technology 3.0
- فرکانس 5.10 گیگاهرتز Intel® Turbo Boost Technology 2.0
- 70 گیگاهرتز فرکانس پایه پردازنده است
- 20 مگابایت کش Smart Cache از اینتل
- 8 GT/s برای BUS
3-پردازنده Intel Xeon Gold 6258R
Xeon Gold 6258R یک انتخاب واقعا خوب است اگر نمیخواهید پول را خراب کنید، زیرا تقریباً نصف قیمت W-2195 است. دارای 14 هسته و 28 رشته و فرکانس 2.9 گیگاهرتز با فرکانس توربو 4.1 گیگاهرتز است.
6258R می تواند تا 80 درصد عملکرد بیشتری نسبت به نسل قبلی پردازنده های زئون ارائه دهد. همچنین می تواند تا 80 درصد پهنای باند حافظه بیشتری نسبت به نسل قبلی ارائه دهد.
6258R از حافظه پایدار اینتل Optane DC استفاده میکند که میتواند تا 50 برابر سریعتر به دادهها دسترسی داشته باشد، تا 10 برابر استقامت بیشتر و تا 10 برابر بیشتر در DRAM صرفهجویی کند.
مشخصات :
- 56 رشته پردازنده 28 مگابایت کش L2 38.50 مگابایت کش L3
- سرعت کلاک: 2.70 گیگاهرتز
- سوکت 3647 روی پردازنده
- شماره مدل: 6258R
- پردازش 64 بیتی در فناوری 14 نانومتر: بله
- محدوده دما: 165.2 درجه فارنهایت (74 درجه سانتیگراد)
- سرعت اورکلاک 4 گیگاهرتز
- ابعاد: 3 × 2.2 اینچ
4-پردازنده Intel Xeon W-3175X
Xeon W-3175X گران ترین پردازنده این لیست است. با این حال، همچنین قدرتمندترین است. دارای 18 هسته و 36 رشته و فرکانس 3.5 گیگاهرتز با فرکانس توربو 4.5 گیگاهرتز است.
W-3175X می تواند تا 100% عملکرد بیشتری نسبت به نسل قبلی پردازنده های Xeon ارائه دهد. همچنین می تواند تا 90 درصد پهنای باند حافظه بیشتری نسبت به نسل قبلی ارائه دهد.
W-3175X از فناوری حافظه پرسرعت اینتل که با نام معماری Extreme Memory اینتل یا XMA شناخته می شود، استفاده می کند. W-3175X اولین پردازنده مصرفی است که از فناوری XMA اینتل استفاده می کند.
مشخصات :
- آداپتور: 3647
- طراحی ساختمان: Skylake-SP (Purley)
- فرمول ساخت: 14 نانومتر
- تعداد هسته ها 28 عدد است.
- 56 Threads
- نسبت هسته: 31 x سرعت QPI: 8.0 GT/s سرعت کلاک 3.1 گیگاهرتز
- سرعت توربو 3.8 گیگاهرتز
- حداکثر حجم حافظه: 512 گیگابایت
- حداکثر سرعت حافظه DDR4 2666 است
خب بهتره بریم سراغ پردازنده های سری Core این پردازنده چه ویژگی هایی دارد؟چرا انقد بین کاربران از محبوبیت زیادی برخوردار میباشد؟ بیاید باهم درموردش صحبت کنیم.
پردازنده Core در یک نگاه
Intel Core خطی از کارآمدترین واحدهای پردازش مرکزی کامپیوتری (CPU) مصرف کننده میان رده، ورک استیشن و علاقه مندان است که توسط شرکت اینتل به بازار عرضه شده است. این پردازندهها در زمان معرفی، جای پردازندههای پنتیوم میانرده تا رده بالا را گرفتند و پنتیوم را به سطح ابتدایی منتقل کردند.
اولین محصولاتی که نامCore را دریافت کردند پردازندههای Core Solo و Core Duo Yonah برای موبایل از درخت طراحی Pentium M بودند که در 65 نانومتر ساخته شدند و در ژانویه 2006 به بازار عرضه شدند. این گروه، از دودمان پنتیوم پرو که قبل از پنتیوم 4 بود، گرفته شده است.
سری پردازنده های Core شامل Intel Core i3، Intel Core i5، Intel Core i7 و Intel Core i9 به همراه پردازنده های سری X اینتل Core است.
در سال 2023، اینتل اعلام کرد که نام “i” را از نام تجاری پردازنده خود حذف می کند و آن را به “Core 3/5/7/9” تبدیل می کند. این شرکت نام تجاری “Ultra” را برای پردازنده های سطح بالا نیز معرفی خواهد کرد.
نسخههای مشابه یا توانمندتر پردازندههای Core نیز به عنوان پردازندههای Xeon برای بازارهای سرور و ورک استیشن ها فروخته میشوند.
اکثر ورک استیشن ها و رایانههای شخصی که امروزه فروخته میشوند دارای یکی از این پردازندههای رده بالای اینتل هستند، خواه مدل Xeon W یا Xeon E یا یکی از تراشههای سریع Core i7 یا Core i9 باشد. حالا بیاید تفاوت این دو پردازنده رو بررسی کنیم.
تفاوت پردازنده های Intel Core با Intel Xeon
از زمان راهاندازی نام تجاری Xeon در اواخر دهه 1990، اینتل این خانواده از پردازندهها را بهعنوان انتخاب بهینه برای اکثر برنامههای حرفهای، چه در ایستگاههای کاری موبایل، چه در رایانههای شخصی ایستگاه کاری سنتی یا رایانههای شخصی ویرایش ویدیو، تبلیغ کرده است . اما در طول سالها، مزایای Xeon از بین رفته است زیرا برند Core مصرفگرای اینتل ویژگیهایی را اضافه کرده و در تعداد هسته و فرکانس هسته افزایش یافته و شکاف را کاهش داده است. بنابراین، با توجه به نسل فعلی Intel Xeon و گزینه های Core، حرفه ای ها باید از کدام گزینه استفاده کنند؟
1-اورکلاک : پردازندههای i5، i7 و i9 برای اورکلاک طراحی شدهاند، به این معنی که با فرض تنظیمات ولتاژ و بایوس مناسب (و خنککننده و چسباندن) میتوانند با سرعت کلاک بالاتری نسبت به آنچه که واجد شرایط هستند، کار کنند. این معادل قدرت آزاد و ارزش بیشتر است، ویژگی که Xeon ندارد و بنابراین می تواند در بسیاری از موارد به رندرهای حرفه ای سریعتر تبدیل شود، به خصوص در مواردی که فرکانس یک مشخصات کلیدی است.
2– فرکانس : مدلهای هسته LGA2011 (X299) و 1200 (Z590) هر بار در بالاترین سطح قرار میگیرند و آنها را به بهترین ارزش برای کاربردهای تک رشتهای و رزوهای سبک تبدیل میکند. به عنوان مثال، یک i7-11700k 8 هسته ای که با فرکانس 3.6/5.0 گیگاهرتز کار می کند، حدود 400 دلار به فروش می رسد. Xeon قابل مقایسه با این سرعت ساعت حدود 100 دلار بیشتر هزینه خواهد داشت. برای کاربران حرفهای با نرمافزار تک رشتهای یا سبک، این ارزش را به شدت افزایش میدهد.
3-گرافیک داخلی : جدا از F SKU، پردازندههای Core همگی دارای گرافیک داخلی هستند، به این معنی که برای نمایش ویدیو به کارت گرافیک مجزا نیازی نیست، در حالی که رایانههای شخصی مبتنی بر پردازنده Xeon را نمیتوان بدون ویدیوی مجزا پیکربندی کرد. اگرچه من یک کارت مجزا را برای هر کاری فراتر از کارهای معمولی توصیه میکنم، گرافیکهای داخلی برای بسیاری از کاربران اداری خانگی یا حرفهایهایی که عمدتاً بر روی رندر CPU متمرکز هستند، مناسب است.
4-حافظه نهان L3 : کش های CPU مانند دسته های کوچکی از حافظه هستند که پردازنده برای سرعت بخشیدن به برخی برنامه ها در نزدیکی خود نگه می دارد. اکثر پردازندههای زئون بسته به مدل، 15 تا 30 مگابایت و 50 مگابایت حافظه کش L3 دارند که تقریباً دو برابر مشابه i7 آنها است. این حافظه نهان اضافی یکی از دلایلی است که چرا Xeons اغلب در برنامه های حرفه ای با تقاضای بالا بسیار سریعتر از Core است.
5- پشتیبانی از رم ECC : رم بررسی و تصحیح خطا (ECC) شایع ترین خرابی داده ها را قبل از وقوع شناسایی و تصحیح می کند، و علت بسیاری از خرابی های سیستم را از بین می برد و به عملکرد کلی پایدارتر تبدیل می شود. فقط پردازنده های Xeon به طور کامل از رم ECC پشتیبانی می کنند. برای من، این تنها مهمترین ویژگی است که Xeon در مقایسه با Core ارائه میکند، زیرا ECC به ویژه با تراکم RAM بالاتر و موارد استفاده از تقاضای بالاتر که در آن خرابیهای RAM هم متداولتر و هم ویرانکنندهتر هستند، مهم است. اینکه چگونه این تغییر در آینده با انتشار استاندارد DDR5 در Die ECC تغییر می کند، هنوز مشخص نیست، اما گزارش های اولیه حاکی از آن است که Xeon همچنان برای پشتیبانی کامل از ECC DDR5 مورد نیاز خواهد بود.
6-تراکم RAM : برای حرفه ای هایی که در برنامه هایی کار می کنند که به مقادیر بسیار زیادی حافظه نیاز دارند، Xeon ممکن است نه تنها بهترین، بلکه تنها گزینه باشد. Intel Core در حال حاضر حداکثر 256 گیگابایت DDR4 8 کاناله دارد، اما Xeon مقیاس پذیر و Xeon W-3300 جدید تا 4 ترابایت پشتیبانی می کنند (یعنی با فرض اینکه می توانید ماژول های 256 گیگابایتی برای پر کردن 16 DIMM پیدا کنید) و آنها را به عنوان سرورهای میزبان وب ایده آل می کند.
7-هستههای بیشتر، گزینههای چند پردازنده ای : برای برنامههای دارای رشتههای سنگین که از هستههای CPU تا حد امکان بهره میبرند (در میان سایر موارد به یادگیری ماشین یا داینامیک سیالات محاسباتی فکر کنید)، Xeon چیزی است که به آن نیاز دارید. به عنوان مثال، آخرین پردازندههای Xeon Scalable حداکثر دارای 40 هسته/80 رشته هستند – و همانطور که از نام آن پیداست، میتوان آنها را به چندین سوکت کوچک کرد. در مقابل، حتی i9-10980XE، پرکاربردترین پردازنده Core در حال حاضر، تنها 18 هسته دارد.
8-معماری طراحیشده برای کارایی : پردازندههای زئون معمولاً از معماریهای CPU و گرههای پردازش متفاوتی استفاده میکنند که از این بهبودهای حافظه نهان و تعداد هسته پشتیبانی میکنند، اما همچنین قدرت کارآمدتری را با TDP کمتر ارائه میدهند. این به معنای تولید گرمای کمتر، اتلاف گرمای بیشتر و استرس کمتر در درازمدت سخت افزار است و آنها را برای بارهای کاری با استرس بالا در روز در روز ایده آل می کند. برای کاربر جدی ورک استیشن، این می تواند به طول عمر بهتر نسبت به همتایان Core اینتل منجر شود.
بنابراین، کدومش برای شما مناسب است؟
این پاسخ بستگی به این دارد که برای چه برنامه های حرفه ای خاصی از رایانه شخصی جدید خود استفاده می کنید و قیمتی که در آن احساس راحتی می کنید. اگر گردش کار شما شامل ویدیوی 4K، رندر سه بعدی یا VFX در برنامههایی مانند AVID، Premiere Pro، Blender، Ansys، یا Houdini است که مزایای ECC RAM، حافظه پنهان بیشتر و پردازندههای دوگانه احتمالی با هستههای متعدد سودمند است. Xeon را صمیمانه توصیه می کنیم.
با توجه به قیمت های بالای حال بازار ، خرید کیس استوک میتونه گزینه مناسبی باشه. مجموعه نور استوک میتونه شما رو در خرید کالای مقرون به صرفه یاری کند.میتونید برای خرید ورک استیشن استوک با پردازنده Xeon از سایت نور استوک ، در دسته بندی ورک استیشن ها کیس مورد نظر خودتون رو پیدا کنید.همچنین میتوانید ما متخصصان مجموعه ما از طریق شماره های ۰۲۱۸۸۹۲۸۵۲۲ – ۰۹۳۹۹۸۶۱۰۲۴ تماس حاصل فرمایید.
مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.