0

سبد خرید شما خالی است

معرفی کامل شرکت انویدیا Nvidia

بهزاد کشاورز
27 آذر 1402
5 دقیقه زمان برای مطالعه
5/5 - (1 امتیاز)

NVIDIA Corporation (NVIDIA) یک شرکت نیمه هادی آمریکایی و تولید کننده پیشرو جهانی واحدهای پردازش گرافیکی پیشرفته (GPU) است. NVIDIA که در سانتا کلارا، کالیفرنیا مستقر است، تقریباً 80٪ از سهم بازار جهانی تراشه های نیمه هادی GPU را از سال 2023 در اختیار دارد.

در این مقاله به طور کامل به بررسی و معرفی شرکت انویدیا Nvidia و تاریخچه این شرکت میپردازیم ، پس شما علاقه مندان دنیای دیجیتال تا اخر با ما همراه باشید.

عناوین :

  • شرکت انویدیا  (Nvidia)در یک نگاه
  • شرکت انویدیا (Nvidia) خود را اینگونه معرفی میکند
  • تاریخچه انویدیا (Nvidia)
  • محصولات محبوب انویدیا  (Nvidia)

 

شرکت انویدیا  (Nvidia)در یک نگاه

Nvidia Corporation یک شرکت فناوری است که به دلیل طراحی و تولید واحدهای پردازش گرافیکی (GPU) شناخته شده است. این شرکت در سال 1993 توسط Jen-Hsun “Jensen” Huang، Curtis Priem و Chris Malachowsky تاسیس شد و دفتر مرکزی آن در سانتا کلارا، کالیفرنیا قرار دارد.

برخلاف تراشه‌های نیمه‌رسانای واحد پردازش مرکزی (CPU)، پردازنده‌های گرافیکی برای سرعت بخشیدن به برنامه‌های گرافیکی فشرده مانند بازی‌های ویدیویی، ویرایش، و رندر سه بعدی و همچنین برنامه‌های هوش مصنوعی (AI) و یادگیری ماشین (ML) ساخته شده‌اند. NVIDIA بیش از 25 سال است که در خط مقدم فناوری GPU بوده و یکی از پیشگامان اولیه آن است.

بنیانگذاران انویدیا معتقد بودند که برای پیشرفت گرافیک کامپیوتری، به یک GPU اختصاصی نیاز است. پیش از این، بازی های رایانه ای کاملاً مبتنی بر CPU بودند. با این حال، فناوری بازی در حال پیشرفت بود و به آرامی از MS-DOS به ویندوز منتقل شد. گرافیک‌ها، به‌ویژه گرافیک‌های سه‌بعدی، به پردازش‌های ریاضی ممیز شناور قابل‌توجهی وابسته بودند و پردازنده مشترک ریاضی در CPU به سادگی کافی نبود.

انویدیا از زمانی که خود را به عنوان ارائه‌دهنده برتر تراشه‌های گرافیکی برای بازی معرفی کرد، به محاسبات با عملکرد بالا (HPC) و هوش مصنوعی (AI) گسترش یافته است. از همان پردازنده‌های بازی استفاده می‌شود، اما برای آن وظایف محاسباتی متفاوت استفاده می‌شوند.

 

شرکت انویدیا (Nvidia) خود را اینگونه معرفی میکند

  • بدنه کاری ما

انویدیا برای مقابله با چالش هایی که هیچ کس قادر به حل آن نیست، پیشگام محاسبات سریع شد. کار ما در زمینه هوش مصنوعی و دوقلوهای دیجیتال، بزرگترین صنایع جهان را متحول کرده و بر جامعه تأثیر عمیقی می گذارد.

  • اختراع مجدد گرافیک مدرن

NVIDIA RTX از هوش مصنوعی و ردیابی پرتو استفاده می کند تا سطح کاملاً جدیدی از واقع گرایی در گرافیک ارائه دهد.

  • تامین انرژی متاورس

متاورس – اینترنت سه بعدی – نوید جهانی را می دهد که در آن همکاری مجازی بدون دردسر است و غول های صنعتی می توانند کارایی دوقلوهای دیجیتال را تجربه کنند. NVIDIA Omniverse™ ابزاری برای ساخت و راه اندازی برنامه های کاربردی متاورس است.

ما حتی در حال ایجاد یک دوقلوی دیجیتالی از سیاره خود به نام Earth-2 هستیم تا به پیش بینی تغییرات آب و هوا از چندین دهه قبل کمک کند.

  • علم توربوشارژ

از اخترفیزیک و ژنومیک گرفته تا علم آب و هوا و اکتشاف انرژی های جدید، محققان در سراسر رشته ها از فناوری NVIDIA برای حل چالش بزرگ بعدی استفاده می کنند.

  • موتور هوش مصنوعی

ما پیشرفته ترین تراشه ها، سیستم ها و نرم افزارها را برای کارخانه های هوش مصنوعی آینده مهندسی می کنیم.

  • دموکراتیک کردن معجزات هوش مصنوعی

ما پیشرفت های هوش مصنوعی را در برنامه های مختلف به بزرگترین شرکت های جهان ارائه می دهیم. امروزه بیش از 35000 شرکت بر روی پلتفرم هوش مصنوعی NVIDIA ایجاد می کنند.

  • هر چیزی که حرکت کند یک ماشین مستقل خواهد بود

ربات های مجهز به NVIDIA در همه جا هستند، از تولید و کشاورزی گرفته تا امنیت و مراقبت های بهداشتی خانگی. NVIDIA Isaac پلت فرم ما برای تسریع و بهبود روباتیک است.

  • رانندگی در آینده وسایل نقلیه خودران

پلتفرم NVIDIA DRIVE® همه چیز را از خودرو گرفته تا مرکز داده را پوشش می‌دهد – از جمله زندگی مانند محیط‌های شبیه‌سازی شده که در آن وسایل نقلیه می‌توانند یاد بگیرند، تطبیق دهند و تکامل یابند. خودروسازان از مرسدس بنز و جگوار لندرور گرفته تا Lucid Air و NIO، Amazon’s Zoox و GM’s Cruise از قدرت DRIVE بهره می برند.

  • مثل هیچ جایی که تا به حال کار نکرده اید

NVIDIA یک ماشین یادگیری است. ماموریت رئیس است. همه صدایی دارند. و ما فرهنگی ساخته ایم که در آن مردم می توانند کار زندگی خود را انجام دهند.

“هیچ چیز به اندازه افرادی که انویدیا را به شرکتی که امروز تبدیل کرده اند، باعث افتخار من نیست. با هم، ما به پیشرفت در هوش مصنوعی، HPC، بازی، طراحی خلاقانه، وسایل نقلیه خودران و روباتیک ادامه می دهیم.

 

جنسن هوانگ ( مدیر عامل شرکت انویدیا Nvidia )

 

 

تاریخچه انویدیا (Nvidia)

زمانی که Nvidia در اوایل دهه 1990 وارد بازار شد، بازار پردازنده گرافیکی بسیار شلوغ بود. این رقابت شامل ATI Technologies، Matrox، Chips & Technology، S3 Graphics و 3Dfx بود. انویدیا در سال 1999 با عرضه کارت GeForce از رقبای خود بالاتر رفت. گرافیک سه بعدی و تکنیک های نورپردازی پیشرفته تری نسبت به سایر سازندگان داشت.

از آنجایی که بازار GPU حول Nvidia و ATI که در سال 2006 توسط AMD خریداری شد، ادغام شد، Nvidia به دنبال گسترش استفاده از فناوری GPU خود بود. در سال 2004، این شرکت CUDA را توسعه داد، زبانی شبیه به C++ که برای برنامه‌نویسی پردازنده‌های گرافیکی استفاده می‌شود.

CUDA به جای استفاده از کتابخانه های گرافیکی سه بعدی مانند گیمرها، به برنامه نویسان اجازه داد تا مستقیماً روی GPU برنامه ریزی کنند. این به آنها اجازه داد تا برنامه‌های موازی عظیمی را برای اجرای فرآیندهای ممیز شناور با کارایی بالا، مانند شبیه‌سازی، تجسم و سایر برنامه‌های کاربردی با مقادیر زیادی داده که نیاز به پردازش موازی دارند، بنویسند.

پس از معرفی CUDA در سال 2006، انویدیا تلاشی هماهنگ برای تدریس زبان برنامه نویسی در دانشگاه ها انجام داد. دوره های آموزشی CUDA را می توان در بیش از 200 دانشگاه در سراسر جهان یافت. این به ایجاد نیروی کار از برنامه نویسان Nvidia کمک کرده است.

در سال 2008، انویدیا خط Tegra از سیستم‌های روی یک تراشه (SoC) را معرفی کرد که یک CPU Arm را با یک GPU کوچک‌شده Nvidia ترکیب می‌کرد. تگرا در درجه اول به خودروسازان برای سیستم های داشبورد فروخته می شد. با این حال، در سال 2017، نینتندو Tegra را برای کنسول دستی Switch خود استفاده کرد.

انویدیا در بیشتر تاریخ خود شرکت های کوچکی را به صورت استراتژیک خریداری کرد. با این حال، در سال 2019، این شرکت متخصص شبکه Mellanox Technologies را که شایعه شده بود هدف خرید اینتل به مبلغ 7 میلیارد دلار خریداری کرد. ملانوکس در واحدهای پردازش داده (DPU) تخصص دارد که تراشه هایی هستند که در SmartNIC ها استفاده می شوند. SmartNIC ها به طور هوشمند داده ها را بهتر از یک تراشه شبکه یا CPU استاندارد هدایت می کنند. ایده این است که پردازش داده های شبکه را به عهده بگیرد، در حالی که CPU به کار اصلی خود در پردازش داده ها ادامه می دهد. از آنجایی که HPC و AI به جابجایی مجموعه داده های عظیم نیاز دارند، پردازنده های گرافیکی انویدیا از پردازش و مسیریابی هوشمند داده سود می برند.

در سال 2020، انویدیا تلاش کرد تا آرم هولدینگ طراح پردازنده را به قیمت 40 میلیارد دلار خریداری کند. این قرارداد با مخالفت فوری در بریتانیا، بومی آرم مواجه شد، با این ادعا که انویدیا با مجوز Arm به عنوان گزینه های مورد علاقه بازی خواهد کرد. با وجود انکار شدید، انویدیا نتوانست بر مخالفان غلبه کند و پس از 18 ماه تلاش، معامله را کنار گذاشت.

در سال 2016، انویدیا و AMD با چالشی مواجه شدند، زیرا ماینرهای رمزنگاری متوجه شدند که GPUها به ویژه در استخراج ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین کارآمد هستند. سیستم‌های بزرگی ساخته شدند که کل عرضه کارت‌های GPU را از Nvidia و AMD مصرف می‌کردند. این منجر به کمبود کارت‌های GPU شد که تنها زمانی بدتر شد که COVID-19 باعث کمبود و محدودیت عرضه شد.

 

محصولات محبوب انویدیا (Nvidia)

در حالی که انویدیا پردازنده‌های گرافیکی را با نام تجاری GeForce به مصرف‌کنندگان می‌فروشد، این شرکت هر نسل جدید از محصولات معماری سازمانی خود را به نام دانشمند مشهوری مانند Maxwell، Turing و Tesla نامگذاری می‌کند. تا لحظه نگارش این مقاله، نسل فعلی آمپر است، در حالی که نسل بعدی که به بازار می آید هاپر است. از دیگر محصولات محبوب انویدیا می توان به موارد زیر اشاره کرد:

GeForce سری پردازنده های گرافیکی مصرف کننده انویدیا برای دسکتاپ و لپ تاپ.

Nvidia Quadro/RTX GeForce این شرکت برای محصولات پردازش گرافیکی محاسبات بصری حرفه ای، مانند CAD (طراحی به کمک کامپیوتر) اصلاح شده است. این برند بازنشسته شده و با خط RTX جایگزین شده است.

Tegra  سری SoC این شرکت برای دستگاه های تلفن همراه.

سرورهای DGX خط سخت افزار خود انویدیا با پردازنده گرافیکی، حافظه و حافظه SSD، اما بدون CPU. آنها برای استفاده های HPC و AI هدف قرار می گیرند.

BlueField مجموعه DPU های این شرکت برای مدیریت هوشمند ترافیک شبکه و کاهش CPU طراحی شده است. این فناوری از خرید Mellanox Technologies توسط این شرکت به ارث رسیده است.

Spectrum  پلتفرم اترنت نسل بعدی انویدیا شبکه ای با کارایی بالا و امنیت موثر برای مرکز داده فراهم می کند. این شامل ConnectX-7 SmartNIC، BlueField-3 DPU و نرم افزار زیرساخت مرکز داده DOCA است.

Jetson  فرم فاکتور بسیار کوچک انویدیا که برای سیستم های تعبیه شده طراحی شده است و یک پردازنده گرافیکی Nvidia را با یک پردازنده Arm ترکیب می کند.

شاید شما تنها با کارت گرافیک های شرکت انویدیا آشنایی داشته باشید ولی عملکرد اصلی و حرفه ای این شرکت معطوف به تولید کارت گرافیک میباشد.اگر قصد خرید کارت گرافیک دارید ، پیشنهاد من به شما خرید کارت گرافیک استوک هست.شاید برای شما این سوال پیش بیاد که چرا خرید کارت گرافیک استوک بهتر از نو هست؟! باید بگم که کارت گرافیک استوک از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه هستند و شما همان کالای اصلی رو با قیمتی خیلی پایین تر میتوانید بخرید.ولی به این نکته دقت داشته باشید که از کدام فروشگاه قصد خرید دارید ، حتماً فروشگاهی رو انتخاب کنید که به طور کامل کارت گرافیک رو براتون تست کند و سلامت آن را تایید کند.

مطالب مرتبط

تفاوت پردازنده Intel Core با Intel Xeon

تفاوت پردازنده های Intel Core با Intel Xeon در چیست؟ اولین چیزی که اکثر مردم با شنیدن اینتل ...
مدیریت
12 شهریور 1402

تاریخچه شرکت اچ پیHP

HP (Hewlett-Packard) یک شرکت چندملیتی فناوری اطلاعات (IT) است که سخت افزار، نرم افزار و خدمات تجاری ...
بهزاد کشاورز
28 آذر 1402
ورک استیشن چیست؟

ورک استیشن چیست؟

ورک استیشن ها ، کامپیوترهایی هستند که به طور خاص برای برآورده کردن نیازهای محاسباتی و فنی ...
مدیریت
04 مهر 1402
×