0

سبد خرید شما خالی است

ورک استیشن چیست؟

مدیریت
04 مهر 1402
5 دقیقه زمان برای مطالعه
ورک استیشن چیست؟
5/5 - (4 امتیاز)

ورک استیشن ها ، کامپیوترهایی هستند که به طور خاص برای برآورده کردن نیازهای محاسباتی و فنی کاربران قدرتمند با ویژگی هایی نظیر عملکرد بالا، یکپارچگی داده ها، قابلیت اطمینان و مدیریت پذیری طراحی و پیکربندی شده اند.

در پایان با این مفاهیم آشنا خواهید شد :

  • ورک استیشن چیست؟
  • تاریخچه ورک استیشن ها
  • مقایسه ورک استیشن با کامپیوتر های معمولی
  • ورک استیشن ها چه ویژگی هایی دارند؟
  • معرفی ورک استیشن های اچ پی (HP Workstation)

در مورد کیس های نسل جدید DDR5 یه مقاله داریم ، حتماً بخون.

بریم سره اصل مطلب.

ورک استیشن (Workstation) چیست؟

ورک استیشن ها به طور قابل توجهی برای پاسخگویی به تقاضای رو به رشد برای محاسبات قدرتمند در تنظیمات حرفه ای تکامل یافته اند. ورک استیشن های اولیه در دهه 1960 به‌عنوان دستگاه‌های مستقلی ظاهر شدند که توسط محققان و متخصصانی که خواهان توانایی پردازشی بیشتری نسبت به رایانه‌های خانگی بودند، استفاده می‌شدند.

ورک استیشن ها ،  کامپیوترهایی هستند که به طور خاص برای برآورده کردن نیازهای محاسباتی و فنی کاربران قدرتمند با ویژگی هایی نظیر عملکرد بالا، یکپارچگی داده ها، قابلیت اطمینان و مدیریت پذیری طراحی و پیکربندی شده اند. این واقعیت که حاوی اجزای قوی تری است، آن را از یک کامپیوتر شخصی استاندارد (PC) متمایز می کند . اولین ورک استیشن تولید شده ، با نام زیراکس آلتو در سال 1974 معرفی شد.

به طور کلی “ورک استیشن به یک کامپیوتر منفرد یا گروهی از رایانه‌ها گفته می‌شود که توسط یک کاربر برای انجام کار استفاده می‌شود.

به عنوان مثال، یک “ورک استیشن” ممکن است یک کامپیوتر با انرژی متوسط باشد که به یک شبکه بزرگتر متصل است. همچنین می تواند به یک کامپیوتر قدرتمند اشاره کند که برای محاسبات جدی دانشگاهی یا حرفه ای در نظر گرفته شده است.

اصطلاح ورک استیشن گاهی اوقات می‌تواند به یک کامپیوتر متصل به یک شبکه محلی (LAN) اشاره کند. ورک استیشن بخشی از یک شبکه در این تنظیمات هستند که منابع و داده ها را با رایانه ها و سرورهای مختلف به اشتراک می گذارند. این امکان همکاری و مدیریت کارآمد داده ها را در یک محیط حرفه ای فراهم می کند.

workstation-history

تاریخچه ورک استیشن ها

هنگامی که رابط های گرافیکی کاربر (GUI) در دهه 1980 اضافه شد، فناوری به طور قابل توجهی توسعه یافت. شرکت هایی مانند Sun Microsystems و Silicon Graphics ورک استیشن هایی با نمایشگرهایی با وضوح بیش از حد و قابلیت های تصویر پیچیده اختراع کرده اند. این ورک استیشن ها انقلابی در زمینه‌هایی مانند CAD، انیمیشن و جلوه‌های بصری ایجاد کردند و به متخصصان اجازه دادند گرافیک‌های پیچیده‌تر را سریع‌تر تولید کنند.

با توسعه معماری Intel x86، ورک استیشن ها در دهه 1990 به طور گسترده در دسترس و قیمت مناسب تری پیدا کردند. اجزای استاندارد و سیستم عامل ها آنها را محبوب کردند، به ویژه ورک استشن های مبتنی بر ویندوز.

پیشرفت‌ها در پردازنده‌ها، حافظه و فناوری‌های ذخیره‌سازی مشخصه دهه 2000 بود. پردازنده‌های چند هسته‌ای و ظرفیت‌های رم بزرگ‌تر، امکان بهبود چندوظیفه‌ای و مدیریت مجموعه داده‌های بزرگ و برنامه‌های کاربردی را فراهم می‌کنند.

سال های اخیر شاهد ادغام پردازنده های گرافیکی و شتاب دهنده های تخصصی در ورک استیشن ها بوده ایم. اینها به متخصصان این امکان را می دهد که از فناوری های نوظهور مانند هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی استفاده کنند. گرایش به سمت ورک استیشن ها فشرده و سیار نیز شتاب بیشتری به دست آورده است، با لپ تاپ ها و ورک استیشن های  قابل حمل که توانایی های محاسباتی و تصویری چشمگیری را برای حرفه ای ها در حال حرکت فراهم می کنند.

در آینده، ورک استیشن ها با استفاده از فناوری واقعیت مجازی، واقعیت افزوده و محاسبات ابری شکل خواهند گرفت. این پیشرفت‌ها به تکامل ورک استیشن ادامه می‌دهند و ابزارهای مؤثرتری را برای کارشناسان فراهم می‌کنند تا به چالش‌های پیچیده در زمینه‌های مربوطه خود رسیدگی کنند.

workstation vs desktop

تفاوت ورک استیشن با کامپیوتر های معمولیه چیه؟

بیاید با هم مقایسشون کنیم :

این واقعیت که ورک استیشن ها حاوی اجزای قوی تری نسبت به سیستم های معمولی هستند ، آن را از یک کامپیوتر شخصی استاندارد (PC) متمایز می کند. ورک استیشن ها می توانند کارهای دشوار را به سرعت انجام دهند زیرا پردازنده مرکزی سریع تری دارند. علاوه بر این، میتوان آنها را با یک یا چند نمایشگر با وضوح بالا مجهز کرد که مشاهده طرح ها یا تصاویر پیچیده را برای کاربران ساده تر می کند.آنچه ورک استیشن ها را از رایانه‌های شخصی استاندارد متمایز می‌کند، مجموعه‌ای از ویژگی‌های تعریف‌کننده مرتبط با عملکرد، قابلیت اطمینان، یکپارچگی داده‌ها، مقیاس‌پذیری و توسعه‌پذیری است.

خب حالا که فهمیدیم ورک استیشن چیه و تفاوتش با کامپیوتر های معمولی چی هستش ، بهتره که از ویژگی های ورک استیشن هم آگاه بشید که با توجه به آن انتخاب درستی داشته باشید.

ویژگی های ورک استیشن

ورک استیشن چه ویژگی هایی دارد؟

ورک استیشن ها به طور کلی از ویژگی های منحصر به فردی نسبت به رایانه های معمولی برخوردار هستند که در زیر به طور کامل با آنها  آشنا خواهید شد.

1-ایستگاه های کاری قادر به انجام چند وظیفه هستند

 کاربران ممکن است برنامه های متعددی را به طور همزمان بدون کاهش سرعت سیستم اجرا کنند زیرا حافظه رم و دیسک های ذخیره سازی بیشتری دارند. حرفه ای هایی که اغلب با داده های زیادی و نرم افزارهای پیچیده کار می کنند، مانند نرم افزارهای مهندسی، معماری، علوم، طراحی گرافیک و ویرایش ویدئو، باید از این موضوع آگاه باشند.

2-ایستگاه های کاری در مدیریت گرافیک نیز عالی هستند

به لطف پردازنده های گرافیکی پرسرعتی که به آن ها مجهز شده اند، می توانند تجسم های پیچیده، مدل های سه بعدی و فیلم ها را تولید و تغییر دهند. این پردازنده‌های گرافیکی مهارت‌های رندر گرافیکی فوق‌العاده‌ای را ارائه می‌دهند که انجام فعالیت‌هایی مانند مدل‌سازی سه بعدی، انیمیشن و اصلاح ویدیو را به سرعت و دقیق امکان‌پذیر می‌سازد.ورک استیشن ها مناسب ترین گزینه برای طراحان و مهندس هایی هستش که به دنبال تدوین و رندرینگ هستند.

3-پردازنده هایی با کارایی بالا

ورک استیشن ها اغلب دارای پردازنده های با کارایی بالا با چندین هسته و نرخ کلاک سریع هستند. این به طور موثر به آنها اجازه می دهد تا فعالیت های فشرده منابع مانند محاسبات پیچیده، شبیه سازی ها و پردازش داده ها را اجرا کنند.

4-گزینه های ذخیره سازی

 ورک استیشن ها اغلب از هارد دیسک های با کارایی بالا (HDD) یا درایوهای حالت جامد (SSD) به عنوان گزینه های ذخیره سازی سریع و قابل اعتماد استفاده می کنند. به دلیل عدم وجود اجزای متحرک، SSD ها سرعت دسترسی سریع تر به داده ها و افزایش قابلیت اطمینان را فراهم می کنند، در حالی که HDD ها ذخیره سازی اطلاعات با قیمت مناسب را برای حجم زیادی از اطلاعات فراهم می کنند.

5-شکاف های توسعه و اتصال

ورک استیشن ها اغلب دارای اسلات های توسعه مختلفی هستند که به کاربران اجازه می دهد قطعات سخت افزاری تخصصی را در صورت نیاز اضافه کنند. این شامل آداپتورهای شبکه اضافی، کنترل‌کننده‌های RAID، کارت‌های گرافیک و سایر لوازم جانبی است.

6-حافظه کد تصحیح خطا (ECC)

برخی از ورک استیشن ها دارای حافظه ECC هستند که می تواند عیوب را در زمان واقعی شناسایی و برطرف کند. این ویژگی با به حداقل رساندن خرابی های ناشی از حافظه و کاهش زمان خرابی، ثبات و قابلیت اطمینان سیستم را بهبود می بخشد.

7-سیستم های خنک کننده پیشرفته

ورک استیشن ها اغلب از فناوری های خنک کننده پیچیده برای حفظ دمای عملیاتی ایده آل برای مدت طولانی کار با عملکرد بالا استفاده می کنند. این امر احتمال گرم شدن بیش از حد و از دست دادن عملکرد را با حصول اطمینان از باقی ماندن قطعات در زیر محدوده دمای قابل قبول کاهش می دهد.

hp workstation

معرفی ورک استیشن های اچ پی (HP Workstation)

ورک استیشن های رومیزی HP عملکردی پیشرو در صنعت را با قابلیت اطمینان در کلاس سازمانی و گواهینامه ISV ارائه می‌کنند که سازگاری با تولیدکنندگان برتر نرم‌افزار در طراحی، علم، امور مالی و زمین‌شناسی را تضمین می‌کند. ایستگاه‌های کاری سری Z برای مدل‌سازی پیچیده، تدوین، معماری، مهندسی، زمین‌شناسی و برنامه‌های مالی طراحی شده‌اند که به عملکرد پایدار و قابل اعتماد برای مجموعه داده‌های پیچیده نیاز دارند.

در زیر به برخی از مدل ورک استیشن های HP اشاره شده است :

برای بررسی بیشتر ورک استیشن های HP میتونید دسته بندی ورک استیشن های سایت مارو چک کنید.

 

ورک استیشن های استوک وارداتی توسط متخصصین نور استوک به صورت دقیق تست سخت افزاری شده (تست RAM، تست CPU، تست HDD هارد دیسک، تست DVD Writer) و با نصب سیستم عامل ویندوز به صورت Clean و نصب درایورها با اطمینان خاطر به مشتریان گرامی تحویل می دهد و علاوه بر آن 7 روز مهلت تست سلامت فنی داده می شود.ر صورت داشتن هرگونه سوال در خصوص خرید کیس استوک، خدمات پس از فروش، ارتقا و اسمبل کیس تاور میتوانید با شماره ۸۸۹۲۸۵۲۲ تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

مطالب مرتبط

پردازنده (CPU) چیست؟ + بررسی کامل پردازنده ها

به طور کلی، پردازنده یا واحد پردازش مرکزی (CPU) یکی از اجزای اصلی یک کامپیوتر است که ...
مدیریت
23 آبان 1402

مانیتورهای منحنی در مقابل مانیتور های تخت

مانیتورهای منحنی در مقابل تخت مانیتورهای خمیده یا کِرو(Curved)  فناوری نسبتا جدیدی هستند، و به سرعت از مانیتورهای ...
مدیریت
16 شهریور 1402

منظور از sRGB در مانیتور چیست؟ (تخصصی)

sRGB در مانیتور مخفف استاندارد قرمز سبز آبی است و یک فضای رنگی یا مجموعه ای از ...
مدیریت
17 فروردین 1401
×